Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Seyhan’da üreterek tasarruf dönemi

Seyhan’da üreterek tasarruf dönemi

Başkan Akay “Yarım kalan projeleri tamamlayıp hizmete sunuyoruz”

“’Üreten Seyhan’ parolasiyla üretime odaklandik”

 

Yerel seçimin ardindan 1 yillik hizmet dönemini tamamlayan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, COVID-19 salgini nedeniyle yazili açiklamayla degerlendirme yapti.

SEYHAN’DA GENEL MALI DURUM

Ilk olarak mali durum hakkinda bilgi aktaran Baskan Akay, Belediyenin ekonomisinin geçen yildan daha iyi olmadigini belirterek gelirin yaklasik ayni, ancak giderlerin genel artislara paralel olarak Yüzde 30 arttigina degindi. Baskan Akay, üretime odaklanarak tasarruf sagladiklarini, saglanan kaynakla daha yasanabilir Seyhan için hizmet ürettiklerini ifade etti.

CORONAVIRÜS (COVID-19) SALGINI

COVID-19 salgini nedeniyle “Toplum Sagligi” öncelikli hizmet ürettiklerini animsatan Baskan Akay “Ülkemizde ilk vakanin ortaya çikmasinin hemen ardindan acil durum ekibi olusturduk. Saglik Bakanligi Bilim Kurulu ve Il Pandemi Kurulu kararlari çerçevesinde ve paralelinde temizlik, koruma ve bilgilendirme çalismalarini yaptik, yapmaya devam ediyoruz. Halen, kamusal açik ve kapali alanlarla, halkimizin araçlarinin içleri, semt pazarlari, dezenfekte ediliyor. Ayrica halkimiza ücretsiz maske ve eldiven dagitiyoruz. 65 üstü yas almislarla kronik hastalara sicak yemek dagitimi ve gida yardimi yapiyoruz. Salgin süresince insan sagligi öncelikli olarak hizmetlerimizi sürdürecegiz” diye konustu.

“SORUNLARI TESPIT ETTIK, SOSYAL BELEDIYECILIK UYGULAMALARIYLA ÜSTESINDEN GELECEGIZ”

Göreve geldiklerinde ilk olarak sorunlari tespit ettiklerini ifade eden Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, söyle konustu;

“Türkiye’nin 56 ilinden büyük Seyhan’da ne kadar hizmet yaparsaniz yapin, sorunlar bitmiyor. Bu nedenle “kangren” haline gelmis sorunlari asmak, yani “Yaradaki kani durdurmak” için çalistik, çalisiyoruz. Biz insan gücümüze inaniyor güveniyoruz. Bu sorunlari da asacagiz. Tabi bu sorunlari asmak için kaynak ta gerekiyor. Sosyal belediyecilik anlayisiyla baktigimizda da üreteceksiniz, ürettiginizden elde ettiginiz geliri hakça paylasacaksiniz. Üretim konusunda Belediyede ciddi adimlar

attik. Belediyede “her alanda üretim” parolasiyla hareket ederek hem insan gücünü dogru kullaniyor hem ucuza üretiyor hem de ciddi tasarruf sagliyoruz”

“INSAN KAYNAGINI DOGRU KULLANDIK ‘ÜRETEN SEYHAN’ ORTAYA ÇIKTI“

Belediye Baskani seçildikten sonra ilk söylemlerinden birinin “Seyhan’a ve Seyhan’daki insan gücüne güveniyorum” oldugunu animsatan Baskan Akay söyle konustu;

“Hem sosyal Belediyeciligin örneklerini uygulamak hem de belediyemizdeki çalisma arkadaslarimizin var olan “Insan Gücü”nü dogru kullanmak adina üretim atölyeleri kurduk. “Boya Atölyesi” ile artik belediyenin hizmette kullandigi boyayi disaridan almiyor, kendimiz üretiyoruz. Bu isi bilen kalifiye personellerle kendi atölyemizde ürettigimiz ve kalite, satih kapama, estetik öncelikli boyalarla basta sorumluluk alanlarimiz olmak üzere, kamu binalari, devlete bagli okullar ve ibadethaneleri kurumsal renkler dikkate alarak renklendiriyoruz. Böylece ürettigimiz boya ile ekonomik olarak ciddi bir katma deger yaratirken, halkimiza da daha fazla hizmet etme imkâni saglanmis oldu”

“ALIM IHALESINI IPTAL ETTIK, ARTIK PERSONELIMIZIN KIYAFETINI KENDIMIZ ÜRETIYORUZ”

Üretimi ihtiyaçlar dogrultusunda çesitlendireceklerini kaydeden Baskan Akay sözlerini söyle sürdürdü;

“Biz ‘Üreten, ürettigini hakça bölüsen’ bir düsünceye sahibiz. Bu düsünceyle Boya atölyesi gibi, Kiyafet atölyesini de hayata geçirdik. Güvenlik, Temizlik isleri gibi personelimizin kiyafetlerini disaridan ihale ile aliyorduk. Isi bilen kadinlarimizin görev aldigi kiyafet atölyemizin aktif hale gelmesiyle, kiyafet alim ihalesini iptal ettik ve personelimizin kiyafetlerini kendimiz üretmeye basladik. Belediye olarak ciddi tasarruf sagladik. Üretimi her alanda yayma konusunda kararliyiz”

“SEYHAN’I HALKLA YÖNETTIK, SORUNLARA ÇÖZÜM ORTAGI YAPTIK”

Seyhan’i halkla yönetme kararliligini “Birlikte yönetecegiz, birlikte basaracagiz” sloganini kullanarak deklere ettigini animsatan Baskan Akay “2020 hizmet yili öncesi 96 Mahallemizin muhtarlariyla görüserek hizmet önceliklerini not ettik. Bu önceliklerin belirlenmesinde “Mahalle Meclisleri”nin de etkili olmasini sagladik. Mahalle Meclislerinin önerileri ve Muhtarlarin talepleriyle hazirladigimiz programa uygun olarak 2020 yili hizmetlerini sürdürüyoruz. Ayrica Seyhan Kent Konseyi’nin de kozalari ve çalisma gruplarinin taleplerini dikkate alacagiz. Bu düsünceyi somutlastirip, Kent konseyinden gelen önerlerle ilgili Kent Konseyi Baskani veya ilgilisinin Meclis oturumuna davet edilerek “Öneri” hakkinda bilgi vermesinin önünü açtik. Halkin her kesimini ‘Sorunlarin çözümünde ortak’ yapmanin mutlulugunu yasiyoruz. Halkimizla kurdugumuz bu güçlü iletisim agini sürdürecegiz.”

“KATMA DEGERI YÜKSEK NITELIKLI ÜRETIM”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, üretimin önemli oldugunu ancak katma degeri yüksek nitelikli ürünler elde etmenin rekabetçi dünyada daha çok tercih edildigini söyledi. Baskan Akay, “Yeni dünyada üretirken katma degeri yüksek ürünler elde etmemiz gerekiyor. Bunun için isi bilen “Usta”lar gerekiyor. Bu konuda biz, isi bilen “usta” personelle nitelikli üretim yapiyoruz. Üretimimizi nitelikli kilacak personelle rekabetçi ortamda avantaj saglayacagiz. Pazarlama konusunda da dayanismayi, kooperatifçiligi ve kardes belediyelerle isbirligini degerlendirecegiz.”

“KENTLERDEKI SORUNLARI ASMAK IÇIN KIRSAL KALKINMA, KIRSAL KALKINMA IÇIN KOOPERATIFÇILIK”

Halkin 4’te 3’ünün kentlerde yasadigini vurgulayan Baskan Akay, Kentlerde yasanan sorunlarin kirsalda kalkinma olmadikça çözümünün zorlasacagini söyledi. Kirsal kalkinmaya büyük önem verdiklerini ifade eden Baskan Akay “Kirsalda halkimizi kalkindirmak için Kooperatifçilik gerekiyor. Ancak Kooperatifçilik çok ciddiye alinmalidir. Çünkü kooperatifçilik olmadan kirsal Kalkinmayi saglamak mümkün degil. Kirsal Kalkinma olmadigi sürece kentlerdeki sorunlari çözme sansimiz da yok. Ancak bir kez daha söylemek gerekiyor ki ekonomik çözüme ulasmada en önemli faktör katma degeri yüksek ürün elde etmektir. Bu konuda ‘inovasyon ünitesi’ çalismamiz sürüyor. Kirsalda da, Kooperatif araciligiyla halkimizin yaninda olacagiz.”

“ÇOCUKLAR YATAGA AÇ GIRMEYECEK”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Sosyal Belediyecilikte CHP’nin “Aile Sigortasi” paralelinde uygulamasi devam eden “Seyhan Halk Kart” ile de çocuklarin yataga aç girmesinin önüne geçtiklerini belirtti. Akay “Seyhan Halk Kart”in içerigini güçlendirerek, geliri olmayan ailelere maddi destek sagliyoruz. Ailenin kadinina teslim ettigimiz Seyhan Halk Kart ile çocuklar yataga aç girmiyor. Ancak bizim asil amacimiz kart verdigimiz ailelerdeki çalisabilecek bireylere meslek egitimi vererek onlarin kendi ayaklari üzerinde durabilecekleri niteligi kazandirmaktir. Kisaca amacimiz ‘Balik vermekten çok balik tutmayi ögretmektir’.” diye konustu.

“SALGINDAN SONRA HIZMETTE SALGIN DÖNEMI BASLAYACAK”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, asfalt serme, park-bahçeler, temizlik, Saglik, Spor Müdürlükleri faaliyetleri, Kültür- Sanat etkinlikleri gibi belediyenin klasik hizmetlerine deginmedigi açiklamasinda son olarak, salginin ardindan daha önce baslayan projelerin hepsini tamamlayarak halkin hizmetine sunmaya devam edeceklerini kaydetti. Baskan Akay, daha yasanabilir bir Seyhan için hizmet kalitesini artirarak sürdüreceklerini, üretimi ve istihdami artiracak hizmetleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirterek “Salgindan sonra hizmette salgin dönemi kaldigi yerden devam edecek” diyerek sözlerini tamamladi



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı